Mirteklingeler.reismee.nl

De voorbereidingen zijn begonnen!

Na jaren lang dromen over Ghana, maanden lang organisatiesopgezocht te hebbenen dagen lang met organisaties tehebben gemaild heb ik de perfecte organisatie gevonden! Vrijwillig Wereldwijd.

Vandaag, 18 september, vertrok ik met mijn moeder naar Dordrecht voor een intake gesprek bij deze organisatie. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje zenuwachtig was, maar toen ik eenmaal binnen was, waren m'n zenuwen spontaan verdwenen. Ik ben, ondanks ik 17 jaar ben als ik heenga, eigenlijk nog te jong. Maar ik ben 'aangenomen' !

Het gesprek duurde bijna drie uur lang en het was erg gezellig. Ik weet nu precies hoe en waar ik terecht kom in Ghana, m'n moeder is zelfs jaloers geworden en wilt heel graag langskomen!

Ik vertrek 2 februari met het vliegtuig naar Accra, daar overnacht ik 2 nachten in een guesthouse en op maandag vertrekken we met een elf uur durige busreis naar Tamare.
Hier hebben we met alle vrijwilligers een introductie week, zo is de cultuurshock minder en leren we elkaar goed kennen.

Na deze week begint het werken! Ik ga 5 dagen per week werken op een school, ik leer ze rekenen en engels en geef kinderen bijles, of ga samen knutselen of buiten spelen. Sommige middagen ga ik helpen bij de jongste van 0 t/m 4 op een chreche. Ik woon bij een gastgezin, de eerste 2,5 maanden leef ik bij een 'modern' gast gezin, waar ik toch echt boven een gat in de grond naar de wc moet. De laatste 2 weken ga ik helemaal back to basic en slaap ik in een hutje en woon bij een gastgezin; 1 man, 4 vrouwen en heel veel kinderen. In de weekenden kan ik met andere vrijwilligers excursies doen. En op 5 minuten fiets afstand zit ik bij het kantoortje, hier kan ik skypen en m'n blog updaten, super handig!

Volgende voorbereiding: inentingen, paspoort en driekwart broeken, want m'n korte broeken zijn te kort haha!

Rechts van deze site kunnen jullie je 'abboneren' op deze site, elke keer als ik dan een berichtje post krijg je een melding in je mailbox.

Nog 137 dagen te gaan!

Annet

Je eerste reactie:)! Ik wens je via deze weg een mooie voorbereidingstijd toe, een mooi afscheid van iedereen hier, een goede veilige reis en bovenal een geweldige tijd in Ghana!! Ik ga je voor die tijd nog wel zien ivm de spulletjes. Echt heel gaaf dat je dit doet én durft!
Ben benieuwd naar al je verhalen!
Liefs Annet

Yolanda

Mirte, ik vind het super wat je gaat doen. Al weet ik nu al dat ik je erg ga missen! Maar ik gun het je van harte! Wat zul je met veel verhalen en veel ervaringen rijker thuiskomen!
xxx mam

Gerda

Mirte, wat super stoer!!

Ik wens je heel veel plezier in Ghana, het land waar Matthew zijn roots liggen :)

Groetjes Gerda

mirjam van wijk

hallo mirte
ik heb mijn e mail op geven hoor zo blijf ik iedere geval op de hoogte wat je allemaal beleeft in gana

groetjes mirjam van wijk

Jelle Klingeler

heeyy zussie!!
echt heel spannend hoor! Ook heel veel succes met je vacinatie's! volgende week moet ik er 1 halen dus word ook nog engg!!
maar wij gaan je helpen hoor!
xx je aller liefte broertje,
Jelle Klingeler.

roline

Hoi Mirte,
Yes, nu is de voorbereiding echt begonnen. Ik volg je graag en vind het heel stoer van je !

Henny en Bart

Hoi Mirte,
Wat geweldig!! Het gaat nu echt gebeuren.... en al zo snel!! Heel veel succes met alle voorbereidingen en wij blijven heel graag op de hoogte van alles!
Kun je nog extra fotoruimte gebruiken of krijg je liever iets anders cadeau?

Lieve groet,
Henny en Bart

Anneke Dijkhoff

Wat leuk om te horen dat je naar Ghana gaat! Door eigen reiservaringen weet ik zeker dat je het geweldig zult vinden, Nederland zal heel ver weg lijken, letterlijk en figuurlijk. Geniet van de voorpret, voor je het weet is het februari! Ik vind het heel leuk om al je verhalen te gaan lezen en met je mee te leven, hartelijke groeten van
Anneke en Marius